• 0
Neuss: Reini teine kallas

Neuss: Reini teine kallas

Kui Reini Düsseldorfi-poolsel kaldal alles konnad soos krooksusid, kerkis sinna, kus praegu asub Neuss, roomlaste vägev laager, ühtekokku kuni 6 500 leegionäri mahutav Novaesium. Roomlaste asulast kasvas välja üks Saksamaa vanimaid linnu, mis pidas juba 1984. aastal oma 2000-aastast juubelit. Hästi, Reini vastaskalda toona soisel pinnal asub tänapäeval Düsseldorf, aga ka Neussi ei tohiks kindlasti külastamata jätta.

Linnakodanikud, palverändurid ja piirkonna vanim võõrastemaja

Sellel, et roomlased just siin laagri üles lõid, oli hea põhjus: siin lõppes omal ajal tee, mis viis läbi Gallia Lyonist Trieri kaudu Reini äärde, teisalt aga pääses siit ligi Reini, Erfti, Lippe, Ruhri ja Wupperi veeteedele.

Mõni ime siis, et Neussis keerleb kogu majandus tänapäevani sadamate ja kaubanduse ümber. Jalutuskäik läbi kesklinna tõestab tänaseni, kui kodanikuteadlik oli linn, millele olid antud hansalinna õigused ja privileeg oma raha vermida. Samal ajal kasvas ka linna usuline tähtsus – aastast 1050 säilitatakse Neussis Püha Quirinuse reliikviat. Tema auks ehitati hilisromaani stiilis Quirinuse katedraal, mille paavst Benedictus XVI 2009. aastal Basilica minoriks kuulutas ja mis on saanud kogu Euroopa palverändurite sihtkohaks. Tähtsad sakraalehitised on ka uusgooti stiilis Maarja kirik Emil Wachteri kujundatud akendega, Collegium Marianumi Maarja kabel, Püha Sebastiani kirik ja hilishistoritsistlik Kristuse kirik kui linna vanim evangeelne pühakoda. Jätkates jalutuskäiku läbi Neussi vanalinna jäävad teie teele Ülemvärav, Veretorn ja rooma-aegne Kybele kultuspaik – ning kolme imekaunist vana maja: „Vana kohtvik“ aastast 1571, „Kolme kuninga maja“ aastast 1597 ja viimaks 1604. aastal ehitatud maja nimega „Zum Schwatte Päd“, Alam-Reinimaa vanim võõrastemaja ja tõend selle kohta, et linnas pole mitte ainult vagatsetud, vaid ka klaasikesest veinist pole siin ära öeldud.

Püssirohutolm ja marsimuusika: linna küttide pidu

Teatav joomisvilumus tuleb tõenäoliselt kasuks ka Neussi küttide peol. Et siin marsib üle 6 750 jahimehe ja 1 200 muusiku, on maailma suurim üheainsa ühingu korraldatud küttide pidu. Oma kuningaparaadi, peorongkäikude, laskevõistluse paljude teiste üritustega on see seltsielu tipphetk nii linnas kui ka selle lähemas ja kaugemas ümbruses – sel puhul koguneb siia kuni 1,5 miljonit külastajat.

Üritused

The fact that Düsseldorf, North Rhine-Westphalia's region capital, has an art museum of international renown today is thanks to the former Elector Palatine Johann Wilhelm II, who began to build an art gallery here in 1710. A generous patron, he was able to bring numerous artists to the court and transformed the city into a European centre for art. Although the Kunstpalast Museum itself was only founded in 1913, it would not be what it is today had the Elector not been such a passionate collector of art.

The museum underwent two major renovations to reach its current form – from 1925 to 1926 to plans by architect Wilhelm Kreis and in 1999/2000 to plans by Oswald Mathias Ungers. The building now provides an exceptional setting for its painting collection, which focuses on Old Masters, paintings of the 19th century and the modern age and paintings and sculptures from the Middle Ages to the present day. These works are complemented by arts and crafts, design, graphic art and a renowned glass collection. Among the collection's masterpieces are 'The Ill-matched Pair' by Lucas Cranach the Elder, 'Landscape with Tobias and the Angel' by Jan van Scorel, 'Flight into Egypt' and the famous 'Cross on the Mountain' by Caspar David Friedrich. The section on Modernism features important works from the early 20th century by Paula Modersohn-Becker, Wassily Kandinsky, Walter Ophey, Franz Marc, August Macke, Otto Dix, Emil Nolde and Ernst Ludwig Kirchner.

Lähenevad kuupäevad:

19.05.2019 - 01.09.2019

30.06.2019 - 04.08.2019

Ürituse toimumiskoht

Museum Kunstpalast
Ehrenhof 4
40479 Dusseldorf

Kõik andmed hindade, kuupäevade ja lahtiolekuaegade kohta esitatakse ilma vastutuseta nende andmete õigsuse eest.

The Biggest Funfair on the Rhine is organised by Düsseldorf's St. Sebastian shooting club, which dates back almost 700 years and currently numbers more than 1,500 members. It's held in celebration of the club's patron St. Apollinaris, whose feast day is on 23 July. The highlight is the historical parade, one of the biggest and most spectacular in Germany, with over 3,000 uniformed marksmen, marching bands and horse-drawn carriages.

St. Apollinaris was declared Düsseldorf's patron saint when the city acquired some of the martyr's relics in around 1300. A beautiful shrine, now in St. Lambert's Church in the old town, was built in his honour. Eventually the annual commemorations evolved into a fair at which it was customary for the club St. Sebastianus Schützenverein 1316 e.V. to shoot dummy birds. Whoever shot down the bird was named shooting king for that year – a tradition that still continues today. Apart from this, the fair has changed dramatically. Nowadays the 165,000 square metre fairground on the bank of the Rhine boasts masses of rides from Germany and abroad, which are all geared up to thrill more than four million visitors from all over the world. Everyone looks forward to the historical parade – and the sensational fireworks above the city. Those in the know will tell you that the best place to view the fireworks is from the middle of the Rhine on board the MS Riverstar, an elegant vessel whose wood and brass fittings hark back to the glory days of travel. Sadly the boat can only accommodate around 170 passengers – so early booking is advised.

Lähenevad kuupäevad:

12.07.2019 - 21.07.2019

Ürituse toimumiskoht

Festwiese in Düsseldorf-Oberkassel
Kaiser-Wilhelm-Ring 30
40545 Dusseldorf

Kõik andmed hindade, kuupäevade ja lahtiolekuaegade kohta esitatakse ilma vastutuseta nende andmete õigsuse eest.

Üritused & sündmused

Ürituste otsimine
(saksa ja inglise keeles)
Täiendavad otsingukriteeriumid
Kõikide lähtestamine